GEOPOLITIKA pod udarom? Praćenje novinara i zaposlenih – SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Nepoznate osobe fizički prate novinare i fotografišu automobile koje koriste zaposleni u listu Geopolitika.

Redakcija magazina Geopolitika obavestila je javnost da je nakon preseljenja redakcije na novu adresu u ulici Vojvode Stepe (opština Voždovac) primećeno više puta fizičko praćenje zaposlenih u ovom listu od strane nepoznatih lica i to u periodu od 2. avgusta 2018.godine. Redakcija je o tome obavestila nadležne državne organe.

– Treba reći da od januara ove godine, nakon što su nepoznate osobe fotografisale automobil koji koriste zaposleni u Geopolitici, i nakon što smo o tome obavestili nadležne policijske organe, sve do početka avgusta i preseljenja na novu adresu, nije registrovano nikakvo fizičko praćenje zaposlenih niti postojanje bilo kakvih problema te vrste. Praćenje dolazaka i odlazaka sa posla, kao i navika osoba koje se prate, često znači i pripremu terena za ugrožavanje njihove bezbednosti.

Nadležnim organima i široj javnosti posebno želimo da skrenemo pažnju na aktivnosti pojedinaca, raznih „agencija” u našoj zemlji, koje dostavljaju informacije stranim obaveštajnim službama i inostranim centrima moći, na njihovu potencijalnu vezu sa kriminalnim strukturama i klanovima (posebno iz Crne Gore), kao i na vezu sa migrantima koji su imali ratno iskustvo a koji mogu biti izvršioci likvidacija i drugih najtežih krivičnih dela. Saradnici u ovom magazinu nemaju ličnih neprijatelja i smatraju da uređivačka politika Geopolitike može biti jedini motiv za ovakve postupke – saopštili su iz redakcije Geopolitike a navodi i list Pravda.

Geopolitika – List za politička i društvena pitanja, geopolitička i strateška istraživanja (Srpski · Ruski · Francais · Deutsch · English (UK))

BILDERBERG

Šta je odlučeno na poslednjem sastanku Bilderberg grupe u Italiji i kakvu nam budućnost planiraju “gospodari sveta” saznajte u najnovijem broju magazina Geopolitika – listu za politička i društvena pitanja, geopolitička i strateška istraživanja

Potražite novi broj Geopolitike na kioscima

Prodajna mesta
List GEOPOLITIKA možete kupiti na kioscima najvećih distributera štampe u Srbiji:
CENTROSINERGIJA
BEOKOLP

Distribucija za Crnu Goru, BiH i Makedoniju: Global press

Distribucija za Sloveniju, Hrvatsku i Trst: Polydor

Distribucija za SAD: BGD Press

Distribucija knjiga koje izdaje IP Geopolitika press: Book Bridge, Knjižare Vulkan, Delfi knjižare.

Izdanja Geopolitike možete pronaći i na sledećim prodajnim mestima:

Tradicionalna knjiga (ul. Krušedolska br. 1B), tel. 011/3440-779.

Dobra knjiga (ul. Maksima Gorkog br. 137), tel. 011/240-2222.

Pretplata na štampana izdanja
Pretplata na štampano izdanje Geopolitike može se izvršiti po brojevima za Srbiju i inostranstvo preko pretplatničkog servisa Global press d.o.o. (Žorža Klemansoa br. 24, 11000 Beograd, Srbija).

Kontakt telefon: +381 11 2782 325

Pretplata na elektronska izdanja OVDE

Global Media Planet INFO

Global Media Planet INFO ENGLISH

Preporučeno:

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me
Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas.
Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite naš rad: PayPal

Pratite našu Facebook stranicu sa mnogo više sadržaja OVDE: Global Media

Dešavanja u relanom vremenu širom sveta možete ispratiti na našem Twitter kanalu OVDE: Global Media Plus

Vaš Global Media Planet INFO