Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu – Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!

Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu - Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!

Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu – Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!

Ivan i Nataša Trkulja, kojima je Gradski centar za socijalni rad grada Beograda, odeljenje Zvezdara, 03.10.2017. oduzeo ćerku u ranim jutranjim časovima na prepad i asistenciju policije bez ikakvog pismena (dokumenta) u njihovom stanu, a koji i dalje vode herojsku borbu epskih razmera da im se dete vrati, izvršili su i ekspertsko veštačenje od strane STALNOG SUDSKOG VEŠTAKA Prof. Univer. dr sci med. Milutin M. Nenadović, Spec neuropsihijatrije, Sudski veštak za oblast: medicina, uža specijalnost: neuropsihijatrija, epileptologija i bolesti zavisnosti.

Veštaćenje ovog čuvenog Univerzitetskog profesora dr.sci.med. sa brojnim referencama gotovo je NEMOGUĆE POBITI a temeljno je obrazloženo na ćitavih 15 strana.

U ovim dokumentima i ekspertizama koje smo dobili na uvid, jasno se vidi da su oba roditelja POTPUNO ZDRAVI I DA POSEDUJU SVE KAPACITETE POŽELJNE ZA RODITELJSTVO.

 

Navodimo ZAKLJUČAK – Trkulja Ivan – Veštačenje:

Ad 3
Z A K Lj U Č A K

1. Trkulja Ivan, star 47. godina, je osoba očuvanog somatskog tj. telesnog zdravlja i ne boluje od trajne i/ili privremene duševne bolesti.

2. Utemeljeno na neuropsihijatrijskoj/psihijatrijskoj nauci i struci Trkulja Ivan, rođen 1971. godine, je osoba sposobna da samostalno vrši roditeljsko pravo nad svojom mal. ćerkom M…… rođenom xx.xx.2011. godine tj. poseduje poželjne kapacitete za roditeljstvo.

Beograd,
10.02.2018. godine

LEKAR – VEŠTAK

Prof. Univer. dr sci med.
Milutin M. Nenadović
spec neuropsihijatrije

Trkulja Ivan - otac kome su oduzeli dete - nalaz sudsko medicinskog vestačenja - ispunjava sve uslove za obavljanje roditeljskog prava
Trkulja Ivan – otac kome su oduzeli dete – nalaz sudsko medicinskog vestačenja – ispunjava sve uslove za obavljanje roditeljskog prava

 

Navodimo ZAKLJUČAK – Trkulja Nataša – Veštačenje:

Ispitanica je 16.10.2017. godine bila na pregledu kod psihijatra u Institutu za mentalno zdravlje Beograd a po predlogu i zahtevu GCSR Beograd Odeljenje Zvezdara izdatog 12.10.2017. godine. Od lekara predloženu terapiju nije uzimala niti je došla na zakazanu kontrolu. Tom prilikom lekar nije postavio dijagnozu iz opusa psihijatrijskih bolesti i/ili poremećaja.

Ad 3
Z A K Lj U Č A K

1. Ispitanica Trkulja Nataša, stara 47. godina, na dan pregleda i psihijatrijske eksploracije ne boluje od somatske ( telesne ) bolesti, niti od trajnog ili privremenog duševnog poremećaja tj. bolesti i nema znakova primarnog kao ni sekundarnog slaboumlja. Socijalno je nezavisna – zaposlena sa redovnom zaradom.

2. Trkulja Nataša, rođena 1971. godine, sa neuropsihijatrijskog tj. psihijatrijskog aspekta je osoba sposobna da samostalno vrši roditeljsko pravo nad svojom mal. ćerkom M….. rođenom xx.xx.2011. godine, jer poseduje potrebne kapacitete za roditeljstvo.
Beograd,
10.02.2018. godine

LEKAR – VEŠTAK

Prof. Univer. dr sci med.
Milutin M. Nenadović
spec neuropsihijatrije

Trkulja Nataša - majka kojoj su oduzeli dete - nalaz sudsko medicinskog vestačenja - ispunjava sve uslove za obavljanje roditeljskog prava
Trkulja Nataša – majka kojoj su oduzeli dete – nalaz sudsko medicinskog vestačenja – ispunjava sve uslove za obavljanje roditeljskog prava

 

Navodimo da je psiholog Gradskog centra za socijalni rad Smilja Igić, po svedočenjima roditelja, a koja je predvodila oduzimanje maloletne M.T. (6 – šest godina, žensko), zaprepašćenim roditeljima odmah nakon oduzimanja njihove ćerke uputila sledeću rečenicu: “A sada ćete vi malo da pijete lekiće.”

 

Postavljaju se opravdana pitanja:

  1. Da li zaposleni u Centrima za socijalni rad mogu da ikome prepisuju lekiće kako nazivaju lekove tj psihoaktivne supstance, i određuju kojekakve dijagnoze BEZ PRETHODNOG UVIDA?
  2. Od kada to psiholozi daju medikamente odnosno određuju medikamentoznu terapiju i na osnovu čega?
  3. ZAŠTO su vršili pritisak na uvaženog i čuvenog dr. Misojčića iz Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici, da roditeljima tada već izmeštene devojčice od 6 godina, pod hitno odredi dijagnozu na šta je ovaj uvaženi psihijatar reagovao rečima: “Nemojte me terati na to! Ja u ovome NEĆU da učestvujem.” – odbrusivši socijalnoj radnici !?
  4. Kakva je sprega između Centara za socijalni rad i psihijatrijskih ustanova i u koje svrhe je zasnovana kada se radi recimo o oduzimanju dece koja se ekspresno premeštaju prvo u prihvatilišta, gde prebivaju u vrlo neadekvatnim da ne kažemo katastrofalnim uslovima koji nisu primereni ni logorašima a ne ljudskim bićima i kamoli deci, a zatim tu decu daju tzv hraniteljskim porodicama gde im se nadalje gubi svaki trag?
  5. Da slučajno nije matrica da se OTAC proglasi nasilnikom, MAJKA neuračunljivom ili ludom što je prvi korak i uvod u ODUZIMANJE RODITELJSKOG PRAVA a što je nadalje samo karika ka TRAJNOM ODUZIMANJU DECE OD BIOLOŠKIH RODITELJA?
  6. Da li je najbolji interes deteta da smrša, plače po ceo dan za svojim roditeljima, dobije vaške u prihvatilištu, rane po telu, psihoaktivne supstance?
  7. Prethodno NIJE vršen nikakav UVID, niti RAD sa porodicom od strane zaposlenih u Centru za socijalni rad niti povezanih nevladinih organizacija čijim plakatima su oblepljeni ovi Centri (!?) tako da o nekakvim njihovim Zaključcima da su zasnovana na utvrđivanju REALNOG ČINJENIČNOG STANJA nema ni govora a kao što se da videti i iz veštačenja koje je urađeno od strane jednog od nesmljivo najvećih autoriteta iz date oblasti u zemlji, STALNOG SUDSKOG VEŠTAKA, Prof. Univer. dr sci med. Milutin M. Nenadović,  Spec neuropsihijatrije, Sudski veštak za oblast medicina, uža specijalnost: neuropsihijatrija, epileptologija i bolesti zavisnosti – za više pogledati OVDE ili OVDE.

Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu - Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!
Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu – Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!

Još neke zanimljivosti iz obimne dokumentacije…

“Trkulja Ivan u periodu od oktobra meseca 2017. godine do danas nije uzimao nikakve lekove iz opusa psihofarmakologije, a GCSR Beograd, Odeljenje Zvezdara u obrazloženju svog rešenja od dana 03.10.2017. godine navodi da Trkulja Ivan zloupotrebljava alkohol i Bromazepam. Za ovakvu tvrdnju ne postoji nedvosmisleni dokaz.”

“Ispitanica je 16.10.2017. godine bila na pregledu kod psihijatra u Institutu za mentalno zdravlje Beograd a po predlogu i zahtevu GCSR Beograd Odeljenje Zvezdara izdatog 12.10.2017. godine. Od lekara predloženu terapiju nije uzimala niti je došla na zakazanu kontrolu. Tom prilikom lekar nije postavio dijagnozu iz opusa psihijatrijskih bolesti i/ili poremećaja. “

 

Za sada toliko o Rešenju kojim se opravdava Zaključak (donet tek nakon oduzimanja maloletne M.T. 6 godina, žensko) od strane Gradskog centra za socijalni rad Beograd, Odeljenje Zvezdara, a koje je potpisao lično Dragan Vulević, načelnik odeljenja u Sektoru “za brigu o deci i porodici” u Ministarstvu za socijalnu politiku.

Dragan Vulevic - načelnik odeljenja u Sektoru za brigu o deci i porodici u Ministarstvu za socijalnu politiku. dragan-vulevic-foto-milena-djordjevic
Dragan Vulevic – načelnik odeljenja u Sektoru za brigu o deci i porodici u Ministarstvu za socijalnu politiku. | PHOTO: Milena Đorđević

 

Da li se zaista radi o brizi o deci i porodici možete pogledati i u ovoj TV emisiji Televizije KOPERNIKUS – BEZ CENZURE a koja je do sada više puta na TV Kopernikus reprizirana. Sada imate mogućnost da ovu emisiju pogledate i na oficijelnom, službenom YouTube kanalu Televizije KOPERNIKUS embedovanom snimku u ovom tekstu niže: 

Govore:

  • Prof.dr. Mila Alečković,
  • Franci Donko – socijalni radnik i novinar TV Slo, Glas za otroke in družine. TV voditelj NOVA24TV, Aktualno …
  • Aleksandar Teodorović – aktivista,
  • Duško Velkovski – istraživački novinar međunarodne i evropske federacije novinara (IFJ, EFJ),
  • Ivan Trkulja – otac otete devojčice, žrtva centra za socijalni rad i ostalih instituticija sistema

BRIGA O DECI ILI NEŠTO DRUGO? – VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Z4l5ehp9TtU[/embedyt]

 

Za Global Media Planet INFODuško Velkovski

Preporučeno:


Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 
Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 
Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite naš rad: PayPal

Pratite našu Facebook stranicu sa mnogo više sadržaja OVDE: Global Media

Dešavanja u relanom vremenu širom sveta možete ispratiti na našem Twitter kanalu OVDE: Global Media Plus

Vaš Global Media Planet INFO 

Global Media Planet INFO ENGLISH

*NAPOMENA: Sve sadržaje sa sajta možete pratiti na bilo kom jeziku koji odaberete klikom na zastavicu ili iz padajuće liste (na vrhu desno) – SVI JEZICI PODRŽANI

Hvala što nas pratite!

Možete podelite ovaj kao i druge članke i sadržaje sa drugima na bilo koju od postojećih svetskih mreža, putem SMS-a, mail-a, svega što trenutno postoji u informacionim i telekomunkacionim tehnologijama na samo jedan klik iz postojećeg menija ispod svakog objavljenog teksta:

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*